Tijd voor nieuwe golfplaten?

Zijn de dakpanelen van uw bedrijf aan vervanging toe en bent u op zoek naar nieuwe golfplaten? Dan kunnen we u bij HG Montage verder helpen.

Is uw pand aan nieuwe golfplaten toe? HG Montage is uw specialist! Ons professionele montagebedrijf levert platen in diverse kleuren en maten die geschikt zijn voor vele doeleinden. Met onze kennis en ervaring informeren en adviseren we u graag over de mogelijkheden van de golfplaten. Met het gebruik van de juiste golfplaten levert u namelijk niet alleen een positieve bijdrage aan het milieu, maar voelt u het ook in uw portemonnee. Laat u adviseren door HG Montage.

Wat zijn golfplaten precies?

Wellicht kent u de golfplaat nog wel als de lelijke, asbesthoudende grijze platen van vroeger die gebruikt werden voor boerderijen, schuurtjes en stallen. Golfplaten hebben in de loop der jaren echter een heuse ontwikkeling doorgemaakt en zijn tegenwoordig een betrouwbare, mooie en duurzame vorm van dakbedekking. Het aanbod aan golfplaten is zeer groot. Zo is er een grote variatie in het materiaal waarmee de golfplaat gemaakt wordt. Tevens zijn de platen in iedere denkbare kleur te verkrijgen. Ook kan deze vorm van dakbedekking volledig afgestemd worden op het pand waarop ze geplaatst worden én uw persoonlijke wensen. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de platen, de dikte van de platen en of ze (veel) licht doorlaten. Welk type golfplaat het meest geschikt is voor uw pand, hangt helemaal af van de persoonlijke situatie. Wij van HG Montage nemen natuurlijk graag alle mogelijkheden met u door.

De voordelen van golfplaten

Daken met golfplaten komen in Nederland steeds vaker voor. Dat komt doordat u er veel voordelen van kunt ervaren. Een aantal van deze voordelen van golfplaten zijn:

  • De prijzen voor golfplaten zijn een stuk voordeliger dan andere soorten dakbedekking, terwijl ze perfect hun werk doen
  • Golfplaten zijn zeer duurzaam, wat betekent dat u er lang van kunt genieten. Bovendien hoeft het niet gauw vervangen te worden is het daarom een stuk minder schadelijk voor het milieu.
  • Daken met golfplaten erop zijn zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Ze hebben een vochtregulerende werking waardoor beschermen tegen de regen. Ook extreme hitte of vorst zijn geen probleem voor golfplaten.
  • Golfplaten zijn tegenwoordig zeer veilig, want ze zijn zo samengesteld dat ze een brandvertragende werking hebben.
  • U heeft veel keuze wat betreft de verschillende soorten golfplaten. Niet alleen als het gaat om kleur, maar ook in de dikte en lichtdoorlatendheid is er heel veel afwisseling.
Dak met golfplaten

Vervangen van golfplaten met asbest

Zoals eerder al genoemd werd waren de golfplaten van vroeger vaak voorzien van asbest. Dit materiaal had enkele voordelen, namelijk een goede isolerende werking en een brandwerende functie. Echter zijn we er ondertussen achter gekomen dat asbest zeer slecht is voor de gezondheid. Golfplaten met asbest hoeven niet meteen verwijderd te worden, aangezien ze pas schadelijk worden wanneer de stofdeeltjes vrijkomen, bijvoorbeeld wanneer erin gezaagd wordt. Gaat u aan de slag met werkzaamheden aan het dak? Dan zullen de golfplaten met asbest verwijderd moeten worden. Wij van HG Montage beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om dit snel en efficiënt, maar vooral veilig te doen.

Uitgebreid assortiment

Golfplaten worden over het algemeen gemaakt van geprofileerd vezelcement. Hierdoor zijn de platen erg weerbestendig en duurzaam. Wij van HG Montage kennen de merken van onze golfplaten goed en weten precies welke plaat geschikt is in welke situatie. Ons montagebedrijf beschikt over een uitgebreid assortiment golfplaten, waardoor er altijd wel iets voor u tussen zit. Bovendien kunt u bij ons terecht voor allerlei hulpstukken en bevestigingsmaterialen die in combinatie met de platen gebruikt kunnen worden.

Complete afwerking

Wanneer wij voor u aan de slag gaan met het monteren van de golfplaten zorgen wij voor een complete afwerking. Wij vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren en onze klanten tevreden te stellen. In de afgelopen jaren hebben we al veel klanten naar tevredenheid geholpen. Een aantal voorbeelden hiervan vindt u onder de kop ‘Projecten’. Om onze oplossingen goed af te kunnen stemmen op uw vraag komen we graag bij uw bedrijf langs om uw situatie te beoordelen en uw wensen en eisen te inventariseren. Uit ervaring weten wij dat dit zeer efficiënt werkt.

Op zoek naar meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in onze golfplaten en wilt u graag meer informatie? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld de levensduur van SVK, Cembrit of Eternit golfplaten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Ons deskundige personeel staat voor u klaar om u te adviseren en te informeren over de diverse mogelijkheden. Onze golfplaten zijn in veel verschillende situaties inzetbaar en wij gaan graag voor u aan de slag. U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@hgmontage.nl. Daarnaast zijn we telefonisch bereikbaar via 0342-700240. Waar u ook golfplaten voor nodig heeft, wij staan graag voor u klaar! Ook kunt u snel, gemakkelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen via onze website. Klik hiervoor op de onderstaande knop.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wij staan in 2024 op deze beurzen! Komt u langs?

In dit artikel leest u op welke beurzen wij te vinden zijn in 2024, hoe u ons kunt bezoeken op deze beurzen én meer!

Bekijk nieuwbericht

Dakrenovatie in Drenthe

Overweegt u een dakrenovatie in Drenthe? Wij van HG Montage staan voor u klaar.

Bekijk nieuwbericht

Geïsoleerde dakplaten monteren

Alles wat u moet weten over (geïsoleerde) dakplaten!

Bekijk nieuwbericht

Gerelateerde projecten

Complete stalrenovatie

Onlangs hebben wij dit uitgebreide renovatieproject opgeleverd bij Mts Weernink te Rietmolen! Een fraai project, waarbij onze vakmannen een complete koeienstal ...

Bekijk project

Asbestrenovatie opslagloods

Recent hebben wij - in samenwerking met AVM Asbestverwijdering - een opslagloods gerenoveerd in het Limburgse Arcen. De opslagloods was geteisterd door asbest e...

Bekijk project
Renovatie en zonnepanelen

Renovatie en zonnepanelen

Een prachtig renovatieproject bij een agrariër te Biddinghuizen! Van asbestsanering tot zonnepanelen montage: dit project heeft het allemaal.

Bekijk project