Renovatie en zonnepanelen

Dak- en gevelrenovatie

Geef uw stal, schuur, loods of bedrijfspand een make-over door middel van een renovatie! HG Montage is dé specialist op het gebied van dak- en gevelrenovatie voor zowel agrarische als industriële projecten.

Een nieuwe, frisse uitstraling

Met jarenlange ervaring en expertise in de bouwsector, kunnen wij uw daken en gevels transformeren en weer in optimale staat brengen. Of het nu gaat om een dakrenovatie van een enkele stal of een dak- en gevelrenovatie van een compleet bedrijfspand, wij staan klaar om uw wensen te vervullen. Ons team van vakmannen is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige resultaten met de beste materialen. Met onze renovatieservice geeft u uw pand een nieuwe uitstraling, terwijl u ook de duurzaamheid en waarde ervan verhoogt.

Naast de uiterlijke voordelen draagt een nieuw dak ook bij aan een hoger comfort. Zo is de temperatuur constanter, de ventilatie beter en kan de luchtvochtigheid adequater worden afgestemd. Dit verhoogt de levenskwaliteit van uzelf en uw dieren/producten.

Wilt u na uw dakrenovatie ook zonnepanelen op uw nieuwe dak laten plaatsen? Kies dan voor ons totaalpakket! Samen met onze andere onderneming - HG Energiesystemen - gaan wij graag voor u aan de slag.

De voordelen van dak- en gevelrenovatie

Een dak- en gevelrenovatie kent vele voordelen voor uw stal, loods of bedrijfspand. Niet alleen uiterlijke, maar ook financiële en duurzame voordelen. We zetten deze graag even voor u op een rijtje:

 • Verduurzaming van uw pand
 • Volledig te personaliseren (kleur en soort beplating)
 • Goede bescherming tegen verschillende weersinvloeden
 • Verhoogt de isolatiewaarde van uw pand
 • Moderniseren van uw (oudere) pand
 • Vernieuwde uitstraling voor uw pand

Bekijk de foto's hiernaast voor een beeld van onze renovatiemogelijkheden!

Hoogwaardige bouwmaterialen

Wij streven ernaar om ervoor te zorgen dat uw dak(en) en gevels langdurig een mooie uitstraling behouden. Daarom maken we enkel gebruik van hoogwaardige materialen van merken zoals Falk, Kingspan en Eternit. Afhankelijk van uw voorkeuren en vereisten kunnen we geïsoleerde of niet-geïsoleerde bekleding gebruiken, waarbij we u de keuze bieden tussen verschillende structuren, kleuren en afmetingen. U kunt bij ons onder andere kiezen uit:

 • Sandwichpanelen met diverse motieven zoals het golf-, trapezium- of dakpanprofiel (Vanaf 30 mm tot wel 150 mm)
 • Profielplaten t.b.v. dak (ongeïsoleerd) met golf-, dakpan- of trapeziumprofiel. Optioneel: een anti condens vilt
 • Profielplaten t.b.v. gevels met o.a. damwand- en rabatprofielen
 • Vezelcement golfplaten
 • Gevelpanelen verkrijgbaar met diverse profielen zoals Micro rib, Box profiel, Rabat profiel en Mini micro

Ten slotte bieden wij u de keuze tussen verschillende wijzen van montage, zoals verticaal en horizontaal. Niet alleen de structuur, kleur en afmetingen beïnvloeden namelijk de uiteindelijke uitstraling van uw pand, maar ook de manier waarop het bevestigd wordt. Wij bieden maatwerk, precies zoals u dit wenst.

Platen in alle kleuren en maten

Golfplaten zijn ideaal voor verschillende projecten en kunnen wij in een groot aantal kleuren en maten leveren. Door de ademende materiaaleigenschappen van golfplaten wordt hoge luchtvochtigheid van binnenuit onttrokken en vrijgegeven aan de buitenlucht. De huidige vezelcement golfplaten zijn daardoor maximaal weerbestendig en duurzaam.

In ruimtes waar het warm of juist koel moet blijven zijn geïsoleerde dakplaten onmisbaar. U bespaart daarmee geld én u levert daarmee een bijdrage aan het milieu. Wij nemen al uw zorgen uit handen doordat wij de dakplaten snel leveren en vakkundig monteren. Ook voor aanverwante producten zoals lichtplaten/cassettes, deuren en afwerkingsproducten kunt u bij ons terecht.

Sandwichpanelen worden meestal gebruikt bij hellende daken en gevels waarbij isolatie van groot belang is. Een voordeel van deze panelen is dat ze snel en efficiënt kunnen worden gemonteerd. Deze panelen kunnen dus worden gebruikt bij zowel grote als kleine oppervlaktes en leveren een goede isolatie. Wij leveren alle soorten sandwichpanelen van o.a. Falk en Kingspan. Graag helpen we u om de juiste keuzes te maken.

Beter licht met een daglichtsysteem

Daglicht en ventilatie zijn onmisbaar en zorgen voor een natuurlijke atmosfeer. Er zijn veel mogelijkheden om meer daglicht te creëren. Zo leveren en plaatsen wij lichtstraten en lichtnokken. Deze zijn goed toepasbaar op daken met een dakpan-, trapezium- of golfprofiel. We plaatsen zowel dichte als geventileerde lichtnokken. Deze zijn toepasbaar in hallen, loodsen en stallen. Interesse in een daglichtsysteem?

Subsidies voor dakrenovatie

Helaas zijn er op dit moment geen landelijke subsidies beschikbaar voor renovatieprojecten. Mogelijk kunnen bewoners in de gemeente of provincie waar ze wonen wel aanspraak maken op een plaatselijke subsidie voor renovatie. Wel zijn er verschillende financiële regelingen waar men soms gebruik van kan maken, zoals de EIA (Energie-investeringsaftrek). Zelfs als men niet in aanmerking komt voor deze specifieke subsidie, zijn er nog steeds opties zoals het aanvragen van een energiebespaarlening of het profiteren van het verlaagde btw-tarief op renovatiewerkzaamheden. Het loont dus zeker de moeite om de diverse mogelijkheden voor financiële ondersteuning te verkennen bij een renovatieproject. Wij raden u aan dit te bespreken met uw accountant of boekhouder.

Wij zetten graag de puntjes op de i

HG Montage verzorgt een geheel ontzorgde afwerking en oplevering van uw project. Met meer dan 15 jaar ervaring weten wij precies hoe we aan uw wensen kunnen voldoen. Een nieuw dak is slechts het begin, wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing op de lange termijn. Daarbij maken we gebruik van alle mogelijke afwerkingsmaterialen voor een zo perfect mogelijk eindresultaat. Zo plaatsen we uit aluminium getrokken dakgoten en voorzien wij bijvoorbeeld uw kilgoten van een waterdichte EPDM-folie en hemelwaterafvoer. Ook leveren en monteren wij nokstukken, windveren, hoekstukken en alle soorten voorgevormde panelen en profielen. Wij zetten hiermee graag voor u de puntjes op de i.

Heeft u een vergunning nodig?

In sommige gevallen heeft u voor een dak- en gevelrenovatie ook een vergunning nodig. Wanneer er bijvoorbeeld asbest gevonden is, heeft u een vergunning nodig om dit tijdens de renovatie te laten verwijderen. Wanneer u HG Montage inschakelt voor uw nieuwe gevel zullen wij u altijd assisteren met het aanvragen van de eventuele vergunningen.