Geïsoleerde dakplaten monteren

Alles wat u moet weten over (geïsoleerde) dakplaten!

HG Montage levert u de juiste dakplaten. Bent u op zoek naar een montagebedrijf dat het dak van uw bedrijf kan voorzien van nieuwe dakplaten? Dan bent u bij HG Montage aan het juiste adres. Ons professionele montagebedrijf gaat graag voor u aan de slag om uw dak weer als nieuw te maken. Om te bepalen welke dakplaten u nodig heeft en welke geschikt zijn voor uw dak komen we graag bij u langs. Op die manier kunnen wij uw situatie goed beoordelen en zijn we in staat een efficiënte inventarisatie van uw wensen en eisen te maken. Op basis daarvan maken we samen met u een plan van aanpak.

Meer comfort met nieuwe dakplaten

HG Montage beschikt over een breed assortiment aan dakplaten. Wij leveren de platen in diverse kleuren en maten. Welk model het meest geschikt is voor uw pand ligt volledig aan het soort dak dat u heeft. Wij komen graag bij u langs om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Alle platen zijn hoogwaardige dakpanelen die zowel geïsoleerd als niet geïsoleerd verkrijgbaar zijn.

Een nieuw dak kan bijdragen aan meer comfort, want:

  • Een nieuw dak isoleert beter, waardoor de temperatuur constanter is
  • De isolatie houdt de warmte binnen en de kou buiten
  • De ventilatie is beter, wat een prettige leefomgeving oplevert
  • Het ziet er netter uit en is vaak een waardevermeerdering
  • U bespaart op energiekosten

Vergunning voor het vervangen van dakplaten

Wanneer u bepaalde werkzaamheden uitvoert, heeft u daarvoor een vergunning nodig. Voor het vervangen van dakplaten is dat echter niet het geval. Het plaatsen van al dan niet geïsoleerde dakplaten is vergunninigsvrij voor alle type gebouwen, zowel voor particulieren als bedrijven.

De enige uitzondering op deze regel zijn panden die beschouwd worden als monument of als beschermd dorpsgezicht. Wilt u hierop nieuwe dakplaten aanbrengen, dan heeft u daar wel een vergunning voor nodig. Het vervangen van dakplaten valt onder artikel 3 lid 7, wat betekent dat er geen sprake mag zijn van:

  • Verandering van de draagconstructie
  • Verandering van de brandcompartimentering of subbrandcompartimentering
  • Uitbreiding van het bebouwde oppervlak
  • Uitbreiding van het bouwvolume

Aangezien er bij het vervangen van dakplaten geen sprake is van deze factoren, heeft u er geen vergunning voor nodig.

Subsidies voor het vervangen van dakplaten

Heeft u een bedrijf met een pand wat u graag energiezuiniger wilt maken? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie, ook wanneer u kiest voor geïsoleerde dakplaten voor uw bedrijf. De subsidie is bedoeld voor de verbetering van de isolatie van vloeren, daken, plafonds of wanden van ruimten in bedrijfsgebouwen, anders dan koel- of vriesruimten.

Kortom, u kunt de subsidie gebruiken voor het leggen van geïsoleerde dakplaten. Wat de specificaties zijn van de hoogte van de subsidie die u ontvangt, hangt volledig af van het type pand en dak dat u heeft en welke dakplaten u door ons laat leggen.

Geïsoleerde dakplaten voor nieuwbouwprojecten

Bent u bezig met het realiseren van nieuwbouw? Ook voor nieuwbouw schakelt u natuurlijk de hulp in van HG Montage. Wij komen graag de geïsoleerde dakplaten leggen op uw nieuwe pand. Welke dakplaten het meest geschikt zijn voor uw bedrijf ligt volledig aan het type dak dat u wilt bouwen. Samen met u gaan we aan de slag met het doornemen van de mogelijkheden en maken we een plan van aanpak voor de nieuwbouw. Wilt u het pand zeer energiezuinig maken? Kies dan - naast geïsoleerde dakplaten - ook voor zonnepanelen. Wij van HG Montage combineren deze graag met de nieuwe dakplaten.

Wij helpen u graag

In een ruimte waar het warm of juist koel moet blijven is het van groot belang om isolerende dakplaten te gebruiken. Daarmee bespaart u geld en bovendien levert u een positieve bijdrage aan het milieu. Bij HG Montage gaan we graag aan de slag met de levering en de montage van uw platen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor diverse producten die u in combinatie met uw dakplaten kunt gebruiken. Sandwichplaten worden bijvoorbeeld gebruikt bij hellende daken en gevels waarbij isolatie heel belangrijk is. Een groot voordeel van deze platen is dat de montage snel kan worden uitgevoerd. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wij staan in 2024 op deze beurzen! Komt u langs?

In dit artikel leest u op welke beurzen wij te vinden zijn in 2024, hoe u ons kunt bezoeken op deze beurzen én meer!

Bekijk nieuwbericht
Klantverhaal Agro Tuin en Dier

Klantverhaal - Agro Tuin en Dier

Agro Tuin en Dier over de samenwerking met HG Montage.

Bekijk nieuwbericht

FlexBloqs Drachten

De bouw van 80 FlexBloqs units is van start gegaan!

Bekijk nieuwbericht

Gerelateerde projecten

Complete stalrenovatie

Onlangs hebben wij dit uitgebreide renovatieproject opgeleverd bij Mts Weernink te Rietmolen! Een fraai project, waarbij onze vakmannen een complete koeienstal ...

Bekijk project

Asbestrenovatie opslagloods

Recent hebben wij - in samenwerking met AVM Asbestverwijdering - een opslagloods gerenoveerd in het Limburgse Arcen. De opslagloods was geteisterd door asbest e...

Bekijk project

Nieuwbouw Fairland Studios

Onlangs hebben wij het project ‘Fairland Studios Vlaardingen’ succesvol opgeleverd. Het wooncomplex biedt woonruimte voor onder andere studenten en starters.

Bekijk project